Een zelfstandige, subjectieve refractie met de Nidek TS-610 en Glasspop of Nidek FARS

  • Geplaatst op
Een zelfstandige, subjectieve refractie met de Nidek TS-610 en Glasspop of Nidek FARS

De arbeidsmarkt staat ook in de optiekbranche onder druk. Met minder personeel en toenemende klant- verwachtingen is het voor veel winkels een uitdaging om dezelfde service en kwaliteit te blijven
bieden. Gelukkig zijn er technologische innovaties die de werkdruk kunnen verlichten, zonder concessies te doen aan de kwaliteit van oogmetingen. Een van die oplossingen is de Nidek TS-610, een compact en uiterst betrouwbaar refractiesysteem dat perfect inspeelt op de behoeften van de moderne opticien.

De Nidek TS-610 biedt een volwaardige, subjectieve refractie in een behuizing van slechts 63 x 55 cm. Ondanks dit compacte formaat biedt het systeem een accurate en accommodatievrije refractie. Dit is mogelijk door de speciaal door Nidek ontwikkelde techniek, die een refractieafstand van 5 meter simuleert in een ruimte van slechts 50 cm diep. Bovendien kan het systeem gekoppeld worden aan andere apparatuur, zoals een autorefractor of lensmeter, om objectieve metingen of de sterkte van de oude bril direct te importeren. Twee oplossingen voor zelfstandige refractie Aan de Nidek TS-610 kunnen twee systemen worden gekoppeld die de klant in staat stellen om zelfstandig een subjectieve refractie uit te voeren. Deze oplossingen bieden tal van voordelen, zoals tijdsbesparing, ruimtebesparing en kostenreductie. De refractie duurt gemiddeld slechts 6 minuten, waardoor de opticien tijd heeft om zich te richten op andere belangrijke taken in de winkel.

1. Glasspop-opstelling: De eerste optie is de Glasspop-opstelling, waarbij het Nidek refractiesysteem is gekoppeld aan geavanceerde computersoftware. De klant voert de refractie zelfstandig uit via een phoropter, waarbij hij instructies ontvangt via een koptelefoon in het Nederlands, Engels of Frans. Met een eenvoudige joystick en een enterknop reageert de klant op de vragen en instructies. De software is in staat om tegenstrijdige antwoorden te herkennen en past de refractiestrategie aan wanneer nodig, net zoals een opticien zou doen. Dit maakt de resultaten uiterst betrouwbaar.

2. Nidek FARS: Fully Assisted Refraction System is het FARS-systeem van Nidek. Net als bij Glasspop voert de klant de refractie zelfstandig uit, maar dit keer met behulp van een toetsenbord en koptelefoon. Het FARS-systeem vereist geen abonnementsvorm; het is een eenmalige aanschaf, wat het aantrekkelijk maakt voor opticiens die op zoek zijn naar een kostenefficiënte oplossing.

Vraag naar een gratis proefplaatsing of demo in onze showroom.